Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning
Krimi og spænding

Den grønne mil

Udgivelsesår: 1996
Vi har desværre ingen eksemplarer på hylderne i øjeblikket.

Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

14 dages returret
Betal med Betalingsmetoder

“Den Grønne Mil” (The Green Mile) er en roman skrevet af den amerikanske forfatter Stephen King. Bogen blev udgivet i 1996 og er kendt for sin blanding af drama, overnaturlige elementer og dyb menneskelig indsigt.

Handlingen udspiller sig i en fængselscelleblok i 1930’ernes USA, hvor hovedpersonen, fængselsbetjenten Paul Edgecomb, arbejder. Historien tager en uventet drejning, da en dødsdømt fange ved navn John Coffey ankommer. Coffey, der er anklaget for et grusomt mord, viser sig at have en forbløffende evne til at helbrede og endda manipulere med menneskers tanker og følelser.

Bogens titel refererer til det symboliske udtryk “den grønne mil,” som beskriver den strækning af græsbelagt gulv, som dødsdømte skal passere på vej til elektrisk stol. Romanen udforsker ikke blot den overnaturlige side af historien, men også de mere almindelige sider af menneskelig ondskab, retfærdighed og medfølelse.

“Den Grønne Mil” fanger læserne med sin evne til at kombinere det overnaturlige med realistiske menneskelige karakterer og dilemmaer. Bogen blev senere til en filmatisering i 1999 med samme titel, der også blev en succes.

Detaljer om udgivelsen

Originaltitel
The green mile
Originalsprog
Amerikansk
Udgivelsesår
1996

Fandt du ikke, hvad du søgte?