Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger i serien

Magttrilogien (Hanne-Vibeke Holst)

Magttrilogien er en medrivende fortælling om magt, ambition og de menneskelige omkostninger ved at stræbe efter toppen i dansk politik.

Hanne-Vibeke Holst

Magttrilogien (Hanne-Vibeke Holst)

Bogserie

Magttrilogien består af tre romaner, der udforsker magtens forskellige facetter og de komplekse relationer mellem politik, medier og samfund.

I det første bind i trilogien “Kronprinsessen” følger vi hovedpersonen Charlotte Damgaard, der navigerer gennem politiske korridorer på Christiansborg, ministeriet og medierne. Intriger og magtspil er i fokus, og vi ser, hvordan magtudøvelse påvirker hendes liv.
Den aften lige før jul, statsministeren ringer til  Charlotte – midt i trediverne, mor til to børn og gift med Thomas – for at tilbyde hende posten som miljøminister, er hun i fuld gang med forberedelserne til sit nye liv. Thomas har fået job i Uganda.

I dette andet bind “Dronningeofret” udforskes politisk rænkespil bag kulisserne og mediernes rolle i magtspillet.
Linda Lykke Jakobsen, gennem tredive år gift med fhv. finansminister Gert Jakobsen, sidder alene i palævillaen på Frederiksberg og ser »Det historiske skred mod højre« på valgaftenen, december 2001. Blot et kort glimt af ægtefællen på skærmen er nok til, at hun kan gennemskue ham, der ellers er kendt som Socialdemokratiets bedst begavede og skarpeste ideolog. Hun kan se den tilintetgørende foragt, han betragter sin gamle allierede Per Vittrup med. Hun kan se, at han nu har besluttet sig for at vælte ham og selv gå efter formandsposten. Hun kan se det, for hun kender sin mand som et magtmenneske. Både mentalt og korporligt har han ydmyget hende i årevis …

I “Kongemordet”, der er det sidste bind i trilogien dykker vi ind i magtens verden, hvor politik og personlige relationer flettes sammen. Elizabeth Meyer, formand for de danske socialdemokrater, har en mission: At vinde regeringsmagten og dermed blive Danmarks første kvindelige statsminister. Meyer vil og tør tage magten og lederskabet på sig. Derfor tager hun det også ganske køligt, da hun på grund af sin jødiske herkomst trues på livet af islamiske fundamentalister. Med sin mangeårige erfaring i dansk og international politik er hun klar over, at politik har sin pris. Desuden ved hun, at en langt alvorligere fjende kan sætte en stopper for hendes ambitioner. En fjende, der truer hendes eksistensgrundlag i langt højere grad end islamiske dødstrusler og interne politiske magtkampe: hun lider af den frygtede sygdom Alzheimers. Den længe ventede afslutning på Hanne-Vibeke Holsts trilogi om kvinder og magt i Danmark efter årtusindeskift.
Dronningeofret modtog boghandlernes pris De Gyldne Laurbær i 2008 og er dramatiseret til tv.

Magttrilogien er 3 spændende og velskrevne romaner, der giver et indblik i den barske realitet i dansk politik.

Udover den politiske spænding behandler romanen også en række andre temaer som kønsroller, magt, ambitioner, personlige ofre og moralske dilemmaer.

Rækkefølgen på bøger i Magttrilogien

1. Kronprinsessen
2. Dronningeofret
3. Kongemordet