Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger af

Lise Nørgaard

Bogserier af Lise Nørgaard

Lise Nørgaard

Forfatter

Lise Nørgaard (født 14. juni 1917, død 22. marts 2021) var en dansk forfatter, journalist og manuskriptforfatter, der er mest kendt for sit omfattende litterære og journalistiske arbejde. Hendes forfatterskab omfatter en bred vifte af genrer, herunder romaner, erindringsbøger, skuespil og manuskripter til film og tv-serier. Hun var en betydningsfuld stemme inden for dansk litteratur og kultur gennem det meste af det 20. århundrede.

Nørgaards mest kendte værk er nok romanserien “Kun en pige” (1959), der følger hovedpersonen Lise fra hendes barndom i 1920’erne og gennem resten af hendes liv. Serien fanger både historiske og sociale forandringer i Danmark og har haft stor betydning for dansk litteratur og kultur.

Hun arbejdede også som journalist og skrev en række artikler og klummer for danske aviser og tidsskrifter, hvilket gav hende en stemme i samfundsdebatten.

I 1986 skabte Lise Nørgaard en endnu større arv med sit arbejde som manuskriptforfatter til den populære danske tv-serie “Matador”. Serien blev en kultklassiker og er stadig elsket af danskere i dag for sin skildring af dansk samfund og historie gennem det 20. århundrede.

Lise Nørgaard var en højt respekteret forfatter, der satte sit præg på dansk litteratur og kultur gennem sit lange og mangfoldige forfatterskab.

Fandt du ikke, hvad du søgte?