Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning
Retrobøger

Himmel og helvede

Udgivelsesår: 1982
Vi har desværre ingen eksemplarer på hylderne i øjeblikket.

Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

14 dages returret
Betal med Betalingsmetoder

Bogen Himmel og helvede af Kirsten Thorup handler om fire forskellige menneskers liv i København i 1960’erne og 1970’erne.

Frk. Andersen er klinikassistent hos en læge på Vesterbro. Hun er en streng og autoritær kvinde, der har svært ved at udtrykke sine følelser.

Maria er en ung kvinde, der opgiver sin musikalske uddannelse til fordel for et liv med Jonni, en ung tjener. Hun er en idealistisk og drømmende kvinde, der søger efter kærlighed og frihed.

Jonni er en ung mand, der er vokset op på et børnehjem. Han er en intelligent og følsom mand, der har svært ved at tilpasse sig samfundets normer.

John er en taxachauffør, der er en varm og medfølende mand. Han er en mand af folket, der kender livets hårde sider.

Gennem de fire hovedpersoners liv skildrer Thorup en tid med store forandringer i Danmark. Det er en tid med ungdomsoprør, feminisme og politisk engagement. Det er også en tid med krig, terror og social uro.

Bogen er en kompleks og nuanceret skildring af menneskelivet. Den er både en kærlighedshistorie, en politisk roman og en skildring af en tid, der var præget af store omvæltninger.

Her er nogle af de specifikke temaer, som bogen behandler:

Kærlighed og frihed
Sociale forandringer
Kønsroller
Politik og samfund
Personlig udvikling
Bogen Himmel og helvede er en af de mest betydningsfulde danske romaner fra 1980’erne. Den er blevet oversat til en række sprog og er blevet filmatiseret i 1988.

Detaljer om udgivelsen

Originaltitel
Himmel og helvede
Originalsprog
Dansk
Udgivelsesår
1982

Fandt du ikke, hvad du søgte?