Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger i serien

Oxen (Jens Henrik Jensen)

Det er krimiforfatteren fra Horsens, Jens Henrik Jensen,  der står bag de velskrevne krimier om den PTSD-ramte Niels Oxen. Hvis du ikke har læst bøgerne, kan de anbefales, de er ægte pageturners.

Vi har desværre ingen bøger i denne serie lige pt.

Oxen (Jens Henrik Jensen)

Bogserie

Krimiserien med Oxen, også kendt som Oxen-serien, handler om Niels Oxen, der er Danmarks mest dekorerede soldat nogensinde. Han er en krigsveteran og tidligere jægersoldat, som slås med psykiske mén (PTSD) efter sin tjeneste.

Serien tager fat i magtens mekanismer i Danmark. En magtfuld kreds forsøger at underminere demokratiet, og det er her, Oxen kommer ind i billedet. Han har vendt samfundet ryggen, været hjemløs, mistænkt for drab og på flugt. Gennem serien kæmper han for at finde fodfæste og et normalt liv. Niels Oxen repræsenterer både magt og traumer, og hans retfærdighedssans driver ham til at tage opgør med en hemmelig magtelite kaldet Danehof. Danehof er en moderne version af middelalderens magtfulde rigsforsamling, der styrede både konge og samfund.

Rækkefølgen på bøger i Oxen-serien:

  1. De hængte hunde (2012)
  2. De mørke mænd (2014)
  3. De frosne flammer (2016)

Disse tre bøger udgør en sammenhængende trilogi, hvor Niels Oxen konfronterer Danehof, der strammer grebet om demokratiet.

Derudover er der to selvstændige bøger i serien:

4. Lupus (2018)
5. Gladiator (2021)

Serien udforsker gråzoner og magtens dynamik.