Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger af

Régine Deforges

Få besked, når vi har flere brugte bøger af Régine Deforges
Du får besked én gang. Herefter kan du evt. oprette en ny.

Régine Deforges

Forfatter

Régine Deforges var en fransk forfatter, der blev født den 15. august 1935 i Montmorillon, Frankrig, og døde den 3. april 2014 i Paris. Hun var en af ​​de mest betydningsfulde og populære forfattere i Frankrig i anden halvdel af det 20. århundrede. Deforges blev kendt for sine provokerende og kontroversielle romaner, der ofte behandlede emner som kvindelig seksualitet, kærlighed og tabuer.

Deforges voksede op i en familie, der ejede en boghandel og en blanding af en nysgerrighed og veneration for skrevet ord var indprentet i hende allerede fra en ung alder. Hun blev uddannet som journalist og begyndte sin litterære karriere som redaktør og ekspert i erotiske litteratur. Denne baggrund afspejles tydeligt i hendes eget forfatterskab, der ofte udforsker og bryder grænserne for seksualitet og intimt forhold.

Deforges mest kendte værk er romanen “La Bicyclette bleue” (“Den blå cykel”), der blev udgivet i 1981 og blev en stor succes i Frankrig og internationalt. Romanen fortæller historien om en ung kvindes oplevelser og kamp for overlevelse under Anden Verdenskrig og blev en del af en trilogi, der bestod af yderligere to bøger. “La Bicyclette bleue” blev tilpasset til tv-serie og film, hvilket bidrog yderligere til dens popularitet.

Udover “La Bicyclette bleue” skrev Deforges mange andre romaner inden for forskellige genrer. Hun eksperimenterede med form og indhold og havde en livlig og dristig skrivestil, der skabte opsigt og beundring. Hendes værker er kendetegnet ved deres dybe forståelse og egnethed til menneskelig natur samt deres ærlige og åbne adressering af emner, der ofte anses for tabuiserede i samfundet.

Deforges blev også berømt for sit arbejde som forlægger og litteraturkritiker og engagerede sig aktivt i kvinders rettigheder og ytringsfrihed. Hun var en stærk og progressiv stemme i fransk kultur, der forsvarede og fremmet kvinders rettigheder og seksuelle frihed. Deforges efterlod en betydelig arv som en fremtrædende forfatter og feminist, der udfordrede samfundets normer og inspirerede generationer af forfattere og læsere med hendes banebrydende værker.

Fandt du ikke, hvad du søgte?