Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger af

Klaus Rifbjerg

Klaus Rifbjerg

Forfatter

Klaus Rifbjerg var en dansk forfatter, digter og dramatiker, der blev født i 1931 og døde i 2015. Han var en af Danmarks mest produktive forfattere og udgav mere end 150 værker i løbet af sin karriere. Rifbjerg var kendt for sin evne til at skabe realistiske og psykologisk komplekse karakterer, samt for sin skarpe og præcise sprogbrug.

Rifbjerg debuterede som forfatter i 1956 med romanen “Den kroniske uskyld”, der blev en stor succes og et gennembrud for ham. Romanen handler om en ung mands kærlighedsliv og blev betragtet som en af de første realistiske romaner i dansk litteratur. Rifbjergs forfatterskab spænder bredt og omfatter både romaner, noveller, digte, skuespil og essays. Han skrev desuden også filmmanuskripter og arbejdede som oversætter.

Rifbjergs værker kredser ofte om temaer som kærlighed, ensomhed, eksistens og samfundets normer. Han var kendt for sin skarpe observationsevne og evne til at beskrive menneskers inderste tanker og følelser. Hans sprog var præget af enkelhed og præcision, og han var kendt for at skrive i et lettilgængeligt og moderne sprog.

Klaus Rifbjerg modtog adskillige priser og hædersbevisninger i løbet af sin karriere, herunder Det Danske Akademis Store Pris og Nordisk Råds Litteraturpris. Han blev også anerkendt som en af Danmarks betydeligste forfattere og blev ofte betragtet som en af de mest indflydelsesrige skikkelser inden for dansk litteratur.

Fandt du ikke, hvad du søgte?