Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger af

Gao Xingjian

Gao Xingjian

Forfatter

Gao Xingjian er en kinesisk forfatter, dramatiker og maler, der blev født den 4. januar 1940 i Ganzhou i provinsen Jiangxi, Kina. Han er kendt for sit bidrag til moderne kinesisk litteratur og har vundet adskillige priser for sit arbejde.

Gao Xingjian blev uddannet som maler ved Institut for Fin Arts i Beijing, men hans interesse for litteratur førte ham til at skrive skuespil og romaner. Han blev først anerkendt for sit skuespil “The Signal Alarm”, der blev opført i 1982. Hans mest berømte værk er dog romanen “Soul Mountain”, der blev udgivet i 1990. Romanen blander fiktion og erindringer og udforsker temaer som identitet, natur og eksistens.

Gao Xingjian er også kendt for sin politiske aktivisme og sin kritik af det kinesiske kommunistparti. Han blev anklaget for at være en “højreorienteret” forfatter og blev tvunget til at forlade Kina i 1987. Han flyttede først til Frankrig og senere til USA. Hans politiske holdninger og hans eksil har haft stor indflydelse på hans værker, der ofte udforsker temaer som individets frihed og undertrykkelse.

Gao Xingjian modtog Nobelprisen i litteratur i 2000 for sit “arbejde af universel gyldighed, bitterhed og præcision”. Han er den første kinesisktalende forfatter, der har modtaget denne ære. Hans værker er blevet oversat til mange sprog og er blevet anerkendt verden over for deres eksperimentelle stil og dybde. Gao Xingjian er en af ​​de mest indflydelsesrige forfattere i moderne kinesisk litteratur og hans værker fortsætter med at inspirere og provokere læsere over hele verden.

Fandt du ikke, hvad du søgte?