Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger af

Åsne Seierstad

Åsne Seierstad

Forfatter

Åsne Seierstad er en norsk journalist og forfatter, der er kendt for sine dybdegående og engagerende reportager og dokumentariske bøger. Hun blev født den 10. februar 1970 i Oslo, Norge. Seierstad har en bachelorgrad i russisk og spansk fra Universitetet i Oslo og har også studeret russisk litteratur på Moskvas Universitet.

Seierstad har arbejdet som korrespondent og reporter for flere norske medier, herunder NRK og Aftenposten. Hendes journalistiske arbejde har ført hende til mange konfliktområder rundt om i verden, herunder Afghanistan, Irak og Tjetjenien. Hendes evne til at skildre menneskers liv og skæbner i krigs- og konfliktzoner har gjort hende til en anerkendt og respekteret journalist.

Som forfatter har Seierstad udgivet flere bøger, der er baseret på hendes reportager og research. Hendes mest kendte værk er “Bogtyven”, der udkom i 2002. Bogen er en dokumentarisk fortælling om en afghansk familie under Taliban-styret og blev en international bestseller. Den er blevet oversat til mere end 40 sprog og er blevet filmatiseret.

Seierstad er kendt for sin grundige research og evne til at skabe en intens og nærværende fortælling. Hun er ikke bange for at udfordre læseren og tage fat på komplekse og kontroversielle emner. Hendes bøger er ofte karakteriseret ved deres dybde, nuancer og indlevelse i de mennesker, hun skriver om.

Åsne Seierstad har modtaget flere priser og udmærkelser for sit arbejde, herunder den norske Bragepris og den svenske Augustpris. Hendes bøger har gjort hende til en af Norges mest succesfulde og respekterede forfattere inden for dokumentarisk litteratur.

Fandt du ikke, hvad du søgte?