Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning
Krimi og spænding

Frøken Smillas fornemmelse for sne

Udgivelsesår: 1992
Fra: 35,00 kr.
Vælg dit eksemplar
Hardback (brugt)
35,00 kr.
Læg i kurv
Stand:Som ny
Sprog:Dansk
Sider:435
Format:Hardback
Forlag:Rosinante
Version:1997
Vægt:545 gram
Størrelse:220 x 135 x 30 mm
Varenr.:444

Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

14 dages returret
Betal med Betalingsmetoder

“Frøken Smillas fornemmelse for sne” er en roman skrevet af Peter Høeg og udgivet i 1992. Bogen er en spændende og kompleks krimiroman, der også udforsker dybere temaer som identitet, kulturel forskellighed og videnskabelige spørgsmål.

Historien følger hovedpersonen Frøken Smilla Jaspersen, en halvgrønlandsk kvinde bosat i København. Hun er en ensom og reserveret kvinde med en særlig evne til at forstå sneens sprog og struktur. Da en ung grønlandsk dreng ved navn Isaiah findes død efter en faldulykke fra en bygning, begynder Smilla at undersøge sagen nærmere.

Smilla er ikke overbevist om, at det er en simpel ulykke, og hun begynder at grave dybere for at finde sandheden. Hendes viden om sne og hendes skarpe observationsevner fører hende på en farlig rejse gennem Københavns mørke gader og til Grønlands barske landskaber. Undervejs konfronterer hun korrup­tion, videnskabelige konspirationer og politiske intriger.

Bogens titel refererer til Smillas evne til at tyde sneens overflade og struktur, hvilket symboliserer hendes dybe forståelse for de små detaljer og de skjulte lag af sandhed. Romanen kombinerer krimigenrens spænding med karakterudvikling og filosofiske overvejelser om menneskets natur og dets forhold til naturen.

“Frøken Smillas fornemmelse for sne” udforsker også temaer som identitet og kulturforskelle, da hovedpersonen balancerer mellem sin grønlandske baggrund og sin tilværelse i Danmark. Bogen skildrer Smillas kamp for at finde sin plads i verden og hendes modstand mod uretfærdighed og undertrykkelse.

Samlet set er “Frøken Smillas fornemmelse for sne” en fascinerende roman, der blander spænding, karakterdybde og filosofiske spørgsmål på en unik og gribende måde. Romanen har vundet international anerkendelse og er blevet oversat til adskillige sprog.

Detaljer om udgivelsen

Originaltitel
Frøken Smillas fornemmelse for sne
Originalsprog
Dansk
Udgivelsesår
1992

Fandt du ikke, hvad du søgte?