Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger i serien

Kvinderne fra Thy (Maria Helleberg)

Hvis du er interesseret i dansk historie, kvinders liv og medrivende fortællinger, så er “Kvinderne fra Thy” en serie, du kan varmt anbefales.

Kvinderne fra Thy, Maria Helleberg, brugt bog

Maria Helleberg

Kvinderne fra Thy (Maria Helleberg)

Bogserie

Serien “Kvinderne fra Thy” er en historisk romanserie, der følger tre generationer af kvinder fra den jyske landsby Stenløse i Thy. Serien skildrer kvindernes liv og kampe i en tid med store forandringer i det danske samfund, fra 1800-tallet til 1970’erne.

“Kvinderne fra Thy” er inspireret af virkeligheden og har personligt islæt. Bøgerne handler nemlig om Maria Hellebergs egen familie. Vi møder hendes oldemor, mormor og mor, som hver især griber de små flige af frihed, som former deres skæbner. Det er med andre ord en serie af slægtsromaner om en families bevægelse fra fattige kår præget af strenge religiøse regler mod flere valgmuligheder og mere velstand i takt med samfundets udvikling.

Første bog i serien, “Kvinderne fra Thy”, fokuserer på to søstre, Maren og Ane Kirstine, der vokser op i et fattigt landbokorps i 1870’erne. De drømmer om et andet liv end det, der er tildelt dem, men står over for begrænsninger af både sociale normer og deres egen families forventninger.

I anden bog, “Søstrene fra Thy”, følger vi Maren og Ane Kirstines døtre, Kristine og Johanne. De lever i en tid med nye muligheder for kvinder, men må stadig kæmpe for at finde deres plads i verden. Kristine drømmer om at blive læge, mens Johanne ønsker at bryde fri fra sin mors dominans.

Tredje bog i serien, “Barnet fra Thy”, foregår i 1950’erne og følger Johannes datter, Inge. Hun vokser op i en tid med velstand og optimisme, men må også konfrontere fortidens traumer og hemmeligheder.

Fjerde og seneste bog i serien, “Teenageren fra Thy”, udkom i 2023 og følger Inges datter, Maria. Hun er en ung pige i 1970’erne, der oplever en tid med store samfundsmæssige omvæltninger og personlige udfordringer.

Gennem de fire bøger skildrer Maria Helleberg et levende billede af livet i Thy og de udfordringer, som kvinderne i denne periode stod over for. Serien er både gribende og tankevækkende, og giver et indblik i en svunden tid.

Rækkefølgen på bøger i serien om “Kvinderne fra Thy”

  1. Kvinderne fra Thy (2016)
  2. Søstrene fra Thy (2019)
  3. Barnet fra Thy (2021)
  4. Teenageren fra Thy (2022)