Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger i serien

Forføreren (Jan Kjærstad)

I Jan Kjærstads  medrivende trilogi  følger vi  den fiktive norske tv-personlighed Jonas Wergelands liv.

Jan Kjærstad

Forføreren (Jan Kjærstad)

Bogserie

Serien “Forføreren” af Jan Kjærstad er en trilogi, der følger den fiktive norske tv-personlighed Jonas Wergelands liv. Den første bog i trilogien, “Forføreren”, blev udgivet i 1993 og blev Kjærstads store gennembrud. Den er på overfladen en fiktiv biografi om Wergeland, men den graver også dybere ned i temaer som kærlighed, sex, død og Norges historie.

Rækkefølgen af bøger i trilogien “Forføreren”:

  1. Første bog “Forføreren” starter med Wergelands kones mystiske død. Han erfarer, at hun har levet et dobbeltliv, og han begynder at grave i hendes fortid. Romanen bevæger sig gennem Wergelands liv fra hans barndom til hans karriere i tv.
  2. Anden bog  “Erobreren” følger Wergeland i 1970’erne og 1980’erne. Han oplever stor succes i sin karriere, men hans privatliv er præget af turbulens. Han kæmper med sorg, utroskab og stofmisbrug.
  3. Tredje bog “Opdageren” foregår i 1990’erne og 2000’erne. Wergeland er nu en ældre mand, der reflekterer over sit liv. Han forsøger at finde mening i sin fortid og at forstå, hvem han er.

Kjærstad er kendt for sin innovative og eksperimenterende stil.

“Forføreren” er en af de mest betydningsfulde norske romaner i de seneste årtier. Den har vundet adskillige priser og er blevet oversat til mange sprog. Serien er blevet rost for sin komplekse karaktertegning, sin medrivende fortællestil og sin dybtgående analyse af menneskelige relationer.