Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger i serien

Folket i Finnskogen

Få besked, når vi har flere brugte bøger i serien Folket i Finnskogen
Du får besked én gang. Herefter kan du evt. oprette en ny.

Britt Karin Larsen

Folket i Finnskogen

Bogserie

Bogserien Folket i Finnskogen handler om de såkaldte skovfinner, der lever i grænseskovene mellem Norge og Sverige i 1800-tallet. De er efterkommere af fattige finske emigranter, der slog sig ned i de dybe granskove, og som blev et norsk mindretalssamfund.

Serien følger slægten Mostamägg gennem tre generationer. I første bind, “Der vokser et træ i Mostamägg”, møder vi den unge skovfinske kvinde, Mari Mostamägg. Hun er gift med den velstående skovfoged, Anders, men hendes hjerte banker for den fattige skovfinner, Mikael.

I andet bind, “Himmelbjørnens skov”, følger vi Mari og Mikaels datter, Anna, der vokser op i Mostamägg. Anna er en stærk og selvstændig kvinde, der ikke er bange for at stå op for det, hun tror på.

I tredje bind, “Som stenen skinner”, følger vi Annas søn, Lars, der vokser op i en tid med store forandringer. Lars er en dygtig jæger og fisker, men han drømmer også om at se verden.

De resterende bind i serien følger Lars’ børn og børnebørn. Serien skildrer livet i Finnskogen gennem tre generationer, og den fortæller om kærlighed, tab, krig og fred.

Serien er skrevet af den norske forfatter Britt Karin Larsen. Hun har selv rødder i Finnskogen, og hendes bøger er baseret på hendes egne research og interviews med lokale skovfinner.

Bogserien Folket i Finnskogen er blevet en stor succes i Norge og Sverige. Den er oversat til en række sprog, herunder dansk.