Levering 1-3 dage med dao (39 kr) / Fri fragt ved køb for min. 220 kr

Søgning

Brugte bøger af

Steen Steensen Blicher

Steen Steensen Blicher

Forfatter

Steen Steensen Blicher var en dansk forfatter og præst, der levede fra 1782 til 1848. Han er anerkendt som en af de markante skikkelser i dansk romantik og ved siden af sit gejstlige erhverv gjorde han sig bemærket som en dygtig novelle- og digteskaber. Blicher var især kendt for sine psykologiske skildringer af menneskesindet og sin dybe indsigt i Jyllands natur og bondekultur.

I sit forfatterskab malede Blicher billeder af sin samtids Danmark gennem realistisk portrættering af folkelivet, samfundets skel og den jyske hede. Hans fortællinger er ofte præget af en stærk skæbnetro og en fornemmelse for naturens skiftende stemninger. Nogle af hans mest kendte værker inkluderer novellerne “Præsten i Vejlbye”, som er en kriminalhistorie baseret på virkelige begivenheder, og “Hosekræmmeren”, der udforsker menneskets vilkår og sociale relationer.

Blicher bidrog også til den danske litteratur gennem sin digtning og udgav flere digtsamlinger. Hans stil skildrer ofte ensomhed og melankoli, som kan ses i hans digte såsom “Trækfuglene” og “Høst-Sang”. Han var en pioner i brugen af det jyske sprog og dialekt i litteraturen, hvilket hjalp med at fremme en national følelse og en værdsættelse for det særegent danske. Blichers arbejde formidlede et dybtfølt portræt af livet i landdistrikterne, og hans karakterer og landskaber har haft en vedvarende indflydelse på dansk kultur og litteratur.

Fandt du ikke, hvad du søgte?